E-devletten soyadı değiştirme nasıl yapılır?
T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet portalına giriş yapın. Daha sonra “İl/İlçe İdare Meclisi Kararı ile Ad veya Soyad Düzeltme Talepleri” bölümüne gidin. Yeni Başvuru’ya tıklayın.
E-devletten isim nasıl değiştirilir 2024?
E-DEVLET ÜZERİNDEN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR Mİ? 2024 yılında e-devlet üzerinden isim değişikliği yapılamamaktadır. E-devlet üzerinden isim değişikliği 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun geçici 11. maddesinde düzenlenerek yürürlüğe girmiştir.
İsim soyisim nasıl değişir?
Ad ve soyadını değiştirme başvuruları yalnızca başvuru üzerine mahkemeye yapılabilir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’na göre ad ve soyadı yalnızca bir kez değiştirilebilir. Soyadı Kanunu’na göre, aşağılayıcı nitelikte olması durumunda soyadının değiştirilmesi mümkündür.
Soyadı değişikliği nasıl yapılır 2024?
Vatandaşlarımız, Soyadı Kanununa aykırı olan veya adı ve soyadının anlamı değişen soyadlarını, il veya ilçe idare kurulunun kararıyla iki yıl içinde ikametgahlarının nüfus müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunmak suretiyle, mahkeme kararına gerek olmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere değiştirebilirler.
E-devletten isim değiştirme ücreti ne kadar?
Daha sonra Türk vatandaşı olacak kişilerin ad ve soyadını değiştirmek için mahkeme kararı alması gerekmektedir. E-devlet üzerinden ad ve soyadını değiştirmek için başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların başvuru ücreti ödemesine gerek yoktur.
E-devlette soyadım ne zaman değişir?
Artık soyadı değişikliğinizin sisteme işlenmesi nüfus müdürlüğüne kalmıştır ve bu işlem genellikle 3-5 gün içerisinde gerçekleşir.
2024 isim değiştirme ücreti ne kadar?
2024 yılında isim değişikliği davalarında mahkeme masrafları toplam 2000 TL olarak belirlendi.
Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?
Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 35. maddesi hükmüne göre mahkemeye gitmeden isim değişikliği yapılamaz. Basit maddi hataların düzeltilmesi için sadece nüfus müdürlüğüne başvurulabilir.
Adını değiştirmek isteyen kişi nereye başvurmalı?
14- Kanuna göre, isim ve/veya soyadı değişikliği talebinde bulunan kişi, ikametgahının bulunduğu yerin Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunmalıdır. Bu nedenle, ikametgahının dışında bulunan Nüfus Müdürlüklerine eyalet veya ilçe idarelerinden yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
Soyadını nasıl değiştirirsiniz?
Adını ve soyadını değiştirmek isteyen kişi bu hakkını ancak dava açarak kullanabilir. Yetkili ve görevli mahkeme davalının ikametgahının bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi’dir. Mahkeme isim değişikliğine karar verirse bu karar ilgili kişinin nüfus kütüğüne tescil ve ilan edilir.
Soyadı değişikliği kaç gün sürer?
Ad ve soyadı değiştirme işleminin süresi Ad ve soyadı değiştirme işlemi ilk celsede veya gerekli işlemler süratle tamamlanırsa en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ila 5 ay arasında bir sürede tamamlanır.
Kimlikte soy isim değişikliği nasıl yapılır?
Adımı veya soyadımı değiştirmek için nereye başvurabilirim? Yönetmeliğe göre, isim veya soyadı değişikliği için başvuruda bulunan kişi, ikamet yerindeki nüfus müdürlüğüne yazılı başvuruda bulunmalıdır. Yazılı başvuru, eyalet veya ilçe idari makamı tarafından incelenir ve başvurunun haklı bulunması halinde nüfus numarası düzeltilir.
E-devletten soyad nasıl değiştirilir?
BAŞVURU NASIL YAPILIR? Bu başvurular e-devlet üzerinden alınır. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak e-devlete giriş yapın. Ardından; Arama alanına “Ad ve soyad” yazdıktan sonra “İl/İlçe İdare Meclisi kararıyla ad veya soyadının düzeltilmesi için başvuruları al”a tıklayın.
Babamın soyadını taşımak istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Soyadını kullanmak istemiyorum. Ne yapmalıyım? Nüfus kayıtlarını düzeltme davaları olarak da bilinen soyadını değiştirme davaları, davayı açan kişinin, yani davacının ikamet ettiği yerdeki asliye hukuk mahkemelerinde açılır. Soyadını değiştirmek için mahkeme “meşru bir nedenin varlığı” kriterine dikkat eder.
Avukatsız isim değiştirme davası nasıl açılır?
Avukat olmadan isim değişikliği davası açmak mümkündür. Ancak yasal süreç, usul prosedürlerinin doğru bir şekilde izlenmesini ve hukuka dayalı makul gerekçelerin sunulmasını gerektirir. Dilekçenin hazırlanması ve yasal prosedürlerin izlenmesi gibi konularda herhangi bir eksiklik veya hata, davanın reddedilmesine neden olabilir.
Soyadı değişikliği için ne yapmak gerekiyor?
Soyadını değiştirmek isteyen kişi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunur. Dava, başvuranın ikamet ettiği veya kayıtlı olduğu adliyede açılabilir. Davanın kabul edilebilmesi için soyadı değişikliği başvurusunun Medeni Kanun’da belirtilen dava şartlarını taşıması gerekir.
Evlenince soyadı değişikliği nasıl yapılır?
Evlendikten sonra bunu yapmak isteyen bir kadın, nüfus müdürlüğünde bir beyanname hazırlayabilir. Beyannameye ek olarak, isim değişiklikleri yasal yollarla da yapılabilir.
E-nabızda soyadı değişikliği nasıl yapılır?
e-Nabız’a giriş yaptığınızda ana sayfanın sol tarafında profil fotoğrafınızın altındaki “Düzenle” butonuna tıkladığınızda Şekil 6’daki ekran açılacaktır. Bu menüde şifrenizi ve tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.
Babamın soyadını taşımak istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Soyadını kullanmak istemiyorum. Ne yapmalıyım? Nüfus kayıtlarının düzeltilmesi davaları olarak da bilinen soyadı değişikliği talepleri, davayı açan kişinin, yani davacının ikamet ettiği yerdeki asliye hukuk mahkemelerinde açılır. Soyadını değiştirmek için mahkeme “meşru bir nedenin varlığı” kriterine dikkat eder.