Doçentlik sözlü sınavında ne sorulur?
GENEL İLKELER: Sözlü sınav, adayın başvurduğu ana alandaki derinliğini, genişliğini ve güncel bilgisini test etmek için tasarlanmıştır. Sınav ayrıca adayın çalışmasıyla ilgili soruları da içerecektir. Sınavın uzunluğunda bir sınır yoktur. Yabancı dil derslerinde sözlü sınav, sınavın yapıldığı dilde yapılacaktır.
Sözlü sunum kaç puan doçentlik?
A. Uluslararası bilimsel toplantıda sunulan ve bilimsel alana katkı sağlayan sözlü sunum (3 puan). B. Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilimsel alana katkı sağlayan sözlü sunum (2 puan). Bu madde kapsamında en az 5 puan alınmalı ve en fazla 10 puan alınabilir.
Doçentlik sözlü sınavı zor mu?
Doçentlik pozisyonu için yapılan sözlü sınav, bu sınava giren adaylar tarafından genellikle zor olarak değerlendirilir. Bunun başlıca nedenleri şunlardır: Doçentlik unvanı çok fazla deneyim ve bilgi gerektirir ve adayların hayatlarında önemli bir dönem olduğu için sınav öncesi ve sırasında stres yaşarlar.
Doçentlik sözlü sınav başarı belgesi nasıl alınır?
Bu adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı > Doçentlik Sözlü Sınav Başarı Belgesi Talep İşlemleri üzerinden e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak elektronik imzalı olarak düzenlenen Doçentlik Sözlü Sınav Başarı Belgesi’ni alabilirler.
Sözlü sınavda ne sorulur?
Sözlü Mülakat Sorularına Örnekler 1- Kendinizden bahseder misiniz? … 2- Hayalinizdeki iş nedir? … 3- Önceki işinizden neden ayrıldınız? … 4- En zayıf noktanız nedir? … 5- Güçlü yönleriniz nelerdir? … 6- Şirketimiz hakkında neler biliyorsunuz? … 7- Sizi neden işe almalıyız? … 8- Çalışma arkadaşlarınız sizin hakkınızda neler söylüyor?
Doçentlik sözlü sınavına kaç kez girilebilir?
(20) Çalışma sınavını başarıyla tamamlayan ancak sözlü sınavda üç kez başarısız olan veya başarısız sayılan bir adayın tekrar sözlü sınava başvurması halinde, bu sınavı yapmak üzere yeni bir sınav kurulu oluşturulur.
100 puanla doçent olunur mu?
Doktora sonrasında öğrencinin en az 100 puanlık bilimsel faaliyette bulunmuş olması ve derecenin en az 90 puanlık bir dereceyle tamamlanmış olması gerekmektedir. Çalışma alanınıza özgü koşullar için lütfen Mart 2024’te olağanüstü profesörlük için başvuru şartlarına ilişkin bağlantıya tıklayın.
Doçentlik değerlendirmesi ne kadar sürer?
Doçentlik tez inceleme aşaması ne kadar sürer? Jüri üyelerine değerlendirme raporunu hazırlamaları için aday başına en fazla bir ay süre verilir.
Teze yapılan atıflar puan getirir mi?
Tezlerimde atıflardan puan alabilir miyim? Yurt içi veya yurt dışı tezlerden yapılan atıflar da kapsam dışındadır ve bu nedenle değerlendirilemez.
Doktoradan sonra kaç yılda doçent olunur?
Yüksek lisans ve doktorasını üst üste tamamlayan ve uzatma sürelerini kullanmayan herkes yaklaşık 6 yıl sonra doçent olabiliyor ancak bunun için kadro şartlarına uymak gerekiyor.
Doçentlik dil şartı kaç puan?
Almanca, Fransızca ve İngilizce dışında bir yabancı dil sınavı sonucuyla Doçentlik Bilim Sınavı’na başvuruda bulunmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından kabul edilmesi ve bu dilden Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı’ndan (KPDS) 65 veya üzeri puan alınmış olması gerekmektedir.
Doçentlik sözlü sınavı ne zaman kalktı?
11.01.2018 tarihli 7100 sayılı Kanunun “Doçentlik Sınavı” başlıklı 5. maddesi. Doçentlik sınavı için zorunlu görülen sözlü sınav 24 yeni yönetmelikle kaldırılmıştır.
Doçentlik sözlü sınavı nasıl yapılır?
MADDE 8 – (1) Doçentlik sözlü sınavı, mevzuatta belirlenen konular çerçevesinde, akademik teamüllere uygun olarak, çevrimiçi (çevrimiçi, canlı, senkron oturumlar şeklinde) ve dijital ortamda görüntülü olarak yapılır.
Doçentlik belgesi kaç günde çıkıyor?
Başvuru bilgileri ÜAK’ın ilgili birimine iletilecektir. Bu tarihten itibaren Olağanüstü Profesörler Komisyonu tarafından bilimsel alanlar dikkate alınarak DBS üzerinden mümkün olan en kısa sürede (ortalama 1-1,5 ay) jüriler oluşturulacak ve ilan edilecektir.
Kimler doçentlik jürisi olamaz?
YÖKSİS’te N/A üye olarak tanımlanan profesörler, Doçent Sınav Kurulu üyeleri ve jüri üyeliği yapamayanlar jüri üyesi olarak atanamazlar. YÖKSİS Etik Veri Tabanı’nda etik ihlalleri ile suçlanan profesörler jüri üyesi olarak atanamazlar.
Doçentlikte sözlü sınav var mı?
Doçentlik başvurusunda bulunurken tüm temel alanlar için mülakat veya sözlü sınav gerekmez. Doçentlik Bilgi Sistemi’nin resmi web sitesinden online başvuruda 5 asil ve 2 yedek jüri üyesi atanacaktır.
Üniversite mülakatında ne sorulur?
Üniversitelerde en sık sorulan mülakat soruları nelerdir? Neden bu alanı seçtiniz? Mezun olduktan sonra ne yapacaksınız? Başlıca ilgi alanlarınız nelerdir? Neden sizi üniversitemiz için seçmeliyiz?
Doçentlik değerlendirmesi ne kadar sürer?
Doçentlik tez inceleme aşaması ne kadar sürer? Jüri üyelerine değerlendirme raporunu hazırlamaları için aday başına en fazla bir ay süre verilir.
Araştırma görevlisi sınavında ne soruluyor?
Sözlü mülakatta araştırma asistanı genel bilgi ve mesleki alanlar hakkında sorular sorar. Sosyal bilimlerde bir araştırma asistanı işe alırken genellikle bilgilerin yorumlanması hakkında sorular sorulur.